Ozkoušené recepty

20. května 2008 v 22:39 | lexxa |  Moje zkušenosti
Brokolicové placičky

Ingredience:
brokolice - 500 g (1380 kJ)
1380 kJ / 1 ks
vejce - 3 ks (1416 kJ)
472 kJ / 1 ks
eidam 30 % - strouhaný - 100 g (1117 kJ)
1117 kJ / 100 g
šunka - 100 g (1512 kJ)
1512 kJ / 100 g
cibule kuchyňská - 1 ks (206 kJ)
137 kJ / 100 g
sůl - špetka (0 kJ)
0 kJ / 100 g
pepř černý - špetka (1 kJ)
100 kJ / 100 g
bezlepková mouka - podle potřeby (1495 kJ)
1495 kJ / 100 g
tuk - jakýkoliv - podle potřeby (4800 kJ)
3200 kJ / 100 g

Návod:
Brokolici uvaříme a najemno nasekáme. Přidáme vejce, sýr, šunku a cibuli nakrájené na kostičky, sůl, pepř a zahustíme moukou.
Z těstíčka uděláme na pánev malé placičky a smažíme jako karbanátek.
Trošku jsem si tenhle recept pozměnila. Vejce jsem dala jen jedno, šunku jsem vynechala a místo bezlepkové mouky jsem dala celozrnnou žitnou mouku. Ještě jsem přidala žitné vločky. Placičky jsem usmažila na malém množství olivového oleje (asi 1 malá lžička). K tomu jsem si udělala salát a bylo to moc dobrý, doporučuju vyzkoušet

Koktejly:

V tvorbě koktejlů se fantazii meze nekladou. Smíchejte prostě ovoce, které vám chutná a báječný a hlavně zdravý nápoj je na světě. Nedoslazujte však žádným cukrem a vychutnejte si čerstvou chuť ovoce. Jednou z možných a báječných alternativ je letní koktejl, do kterého přidáte zmražený bílý nízkotučný jogurt a dostanete tak báječnou dobrotu, která vás ochladí i zasytí.
Já si koktejly připravuju jednoduše tak, že rozmixuju ovoce, co mi chutná (jahody, banán, maliny,..) s nízkotučným mlékem (můžete přidat i trošku bílého nízkotučného jogurtu na zahuštění) a dávám si je občas místo svačiny. Osvěžující dobrota.
Pokud přecejen potřebujete koktejl dosladit, použijte šťávu z agave, prý je mnohem lepší než cukr (já ji ještě vyzkoušenou nemám, protože skoro nesladím). Dá se koupit v BIO prodejnách.
zde více informací o této potravině
Taky si občas udělám "nealkoholické mojito". No ona to je spíš ochucená voda, ale jako zpestření to je fajn, tohe nedávám místo jísla, ale započítávám do pitného režimu. Nakrájím půl limetky a spolu s listy máty dám do sklenice a rozmačkám. Nakonec zaliju bezbublinkovou vodou.
Pangas v troubě
Použité suroviny:
Pangas | sůl, kmín | solčanka | sl. paprika | koření na ryby | česnek | jarní cibulka | rajčata | citron |
Rybu dáme do pekáčku. Pocitronujeme. Posypeme vším kořením. Přidáme česnek na plátky nebo rozetřený. Posypeme cibulkou na kolečka. Přidáme rajčata na kolečka a trošku podlijeme vodou nebo bílým vínem a dáme do trouby.
Tuhle rybu doporučuju, je výborná. Nesmrdí rybinou a nemá kosti, takže ideální.
zde si můžete přečíst víc
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama