česneková pomazánka

21. května 2008 v 0:49 | lexxa |  Moje zkušenosti
Vzhledem k tomu, že miluju česnek, tak si občas dělám moc dobrou česnekovou pomazánku:
Česnek, nízkotučný měkký tvaroh, sojanézu a nastrouhaný tvrdý 30% sýr smícháme a namažeme na tmavý chlém či knäckebroty. Můžeme ještě ozdobit bylinkami nebo poklás plátky okurky.
Sojanéza:
Kupuji v bio potravinách jakožto lehčí verzi majonézy (a vždy ji ještě smíchám buď s bílým jogurtem nebo právě s tvarohem). Chutí, vzhledem a konzistencí podobná běžné majonéze. Složením naprosto odlišná - neobsahuje vejce a tudíž cholesterol (nepředstavuje riziko pro cévy) ani velké množství tuku a není proto tak těžce stravitelná, má podstatně nižší kalorickou hodnotou (prevence obezity).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama