Amarantové lupínky

21. května 2008 v 13:13 | lexxa |  Moje zkušenosti
Tak jsem objevila alternativu klasických chipsů, jsou to amarantové lupínky. Jsou mnohem zdravější, obsahují vlákninu a mají méně tuku! Chuťově jsou výborný, takže doporučuju, pokud ás začne honit mlsná. Zde máte článěk o amarantu i lupínkách:
Představujeme vám další z výrobků Nového věku, kterým uděláte svému tělu jen radost. Amarantové potraviny jsou trendem poslední doby a Nový věk je v tomto směru vlajkovou lodí.

Amarant

-> Mimořádné složení
Amarantové zrno díky svému složení obohacuje potraviny o kvalitní bílkoviny, vitamíny, minerály a vlákninu.
-> Vysoký obsah vlákniny
Zrna amarantu jsou bohatší na vlákninu než ostatní obiloviny (má až 3krát více vlákniny než pšenice). Vláknina snižuje hladinu cholesterolu, snižuje riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku. Je důležitá v prevenci a léčbě zácpy.
-> Nízký podíl jednoduchých cukrů
V amarantu je obsaženo jen minimum jednoduchých cukrů, které jsou pro lidské tělo nevýhodné z hlediska dlouhodobé výživy (rychle se vstřebávají ze střeva a vedou k rychlému vzestupu krevního cukru a hladiny inzulínu), a proto je vhodný pro diabetiky.
-> Ideální pro redukční dietu
Pro vysoký obsah složených cukrů, kvalitních bílkovin a vlákniny i vhodným složením tuků je amarant ideální jako doplněk pro redukční dietu.
-> Vzácné aminokyseliny
Amarant obsahuje ve větším množství aminokyseliny - lyzin, leucin, isoleucin a tryptofan, které nejsou v ostatních obilovinách dostatečně zastoupeny.
->Přirozeně bezlepkový
Amarant je vhodný pro bezlepkovou dietu, protože amarantová zrna neobsahují alfa-gliadin. To je alergenní složka lepku, která způsobuje poškození střeva při nemoci zvané celiakie.

Amarantové lupínky

Naše lupínky jsou pečené a mají oproti smaženým chipsům o 70 % méně tuku.
  • Jsou lehce stravitelné.
  • Zdravá a výborná alternativa slaných snacků.
  • Obsahují pouze 9,8 % tuku.
  • Slané pohoštění pro každou příležitost.
  • Obsahují 20 % amarantu.
Můžete ochutnat amarantové lupínky:
  • S vlákninou - jemně solené, téměř naturální povaha
  • S vlákninou - sýrové, pro vyznavače klasické chuti voňavého sýra
  • Bezlepkové - rajče a bazalka, osvědčené spojení zeleniny s bylinkami
  • Bezlepkové - mořská sůl, vůně mořské soli s příjemně slanou chutí

Zdroj: novyvek.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Celia Club Rokycany os Celia Club Rokycany os | Web | 3. ledna 2010 v 19:17 | Reagovat

Omlouvám se za reklamu. Bližší informace o celiaki a bezlepkové dietě najdete na našich stránkách.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama